01 feb 2011 Bengalkatten
 |  Category: Ukategorisert

For c:a 4 år siden bestemte jeg meg for å skaffe en Bengalkatt.. hadde lett mye etter en ny katt, og ble veldig facinert av dens ville utseende. Dette var enda mens jeg gikk på skole nede i Oslo. Jeg kontaktet en kjent oppföder og fikk vite at hadde et kull på gang. Jeg meldte intresse for dette kullet og fikk komme og se da de var nyfödte! FIIIIN! Jeg var solgt! Jeg skulle ha en sånn. Det ble en guttekatt og han skulle hete Benjamin. Jeg fikk ikke hente han för juli (2007), da de var klare for å flytte hjemmenfra! Foreldrene ble med og hentet han og vi var hjemme over sommeren, för jobb og leilighet ventet oss hos Söta Bror!

Bengalkatten oppstod på 1960 tallet da den ble avlet fram av villtlevende leopardkatter og flere tamraser. Den förste generasjonen kalles for F1 også videre. Vurderer man å skaffe seg en bengal lönner det seg at man har en F3 eller F4 generasjon. De tidlige generasjonene er for ville til å ha innomhus!

Denne katten er en ganske stor tamkatt. Hunkatter veier mellom 3-6 kg og hankatter ligger mellom 6-9 kg. Den er atletisk og muskulös. Bakbena er lengre en forbeina. Öynene store og brede. Potene er også relativt store. Halen er ofte mönstret og skal väre sort på tuppen. Bengalen finnes i 2 ulike mönster; spotted og marble. (Benjamin er spotted!) Pelsen er tett, myk og kort.

Bengalen er kjent for sitt gode humör. Den fungerer godt som innekatt. Men får den boltre seg ute kan den utvikle utrolige jaktferdigheter. Den er en leken, sosial og trofast kamerat, men samtidig selvstendig.

Du kan følge opp kommentarer til dette innlegget via. RSS 2.0-strømmen. Du kan legge igjen en kommentar, eller sende et tilbaketråkk fra din egen side.

2 Responses

  1. 1
    KAYSO 

    Fiiiine Benjiiii <3 Gøy å lese litt om historien rundt han, husker så godt da du var og tittet og gleda deg sånn til å få han, hihi 🙂 også når jeg sov hos deg i svenskaland med han i bur i senga, fnis 😛

  2. 2
    kajal83 

    Hehe, du var jo tross alt med på å bestemme navn på han.. remember? BenjaMIN!? Hvordan er det med cäsar? Trives dere i nyhuset??

Skriv en kommentar